Dobozolás automatizálása

Miért van szükség automatizálásra?

A gyártósor különböző típusú gépekből lett összeállítva. Az elkészült kupakokat a tartályból az un. "centrifugába" töltjük, onnan egy szállító csúszdára kerül, ahonnan majd előre meghatározott darabszámban abba a dobozba, amiben a megrendelőhöz kerül kiszállításra.

A következő feladatokat oldottuk meg

A fröccsentő gépből érkeznek a kupakok a tartályba és a feladatunk ettől a folyamattól kezdődött.

Megoldottuk, hogy a 'centrifugában" egy adott mennyiségű kupak legyen, hiszen ha túl van töltve, megszűnik a centrifugális erő, nem rendezi sorba a számláláshoz a továbbítandó kupakokat. A csúszdán mikor eléri a darabszámot, állítsa meg a töltést addig, míg a csomagolásshoz szükséges doboz ki nincs cserélve. Ha esetleg nincs a szalagon doboz vagy nem a megfelelő helyen van, jelez a rendszer. Cserélje a dobozt és a kész dobozt továbbítsa a szalag végére.

Nagyon fontos a pontos mennyiség! Egy érzékelővel láttuk el a csúszdát, ami akár 1000db/másodperces sebességgel képes számolni az alatta elhaladó kupakokat. Miután a továbbításban jelentős szerepe van a gravitációnak, előfordul, hogy néhány darabbal több vagy éppen kevesebb kerül a dobozba. Az optikai szenzor ezt is megszámolja és a következő dobozban korrigálni fogja. Mivel általában több milliós megrendelésről beszélünk, 0,01% pontossággal kerülnek a megrendelőhöz a termékek.

Project info

Az általunk készített automatika képes figyelni, hogy van-e a gyártósor végén megtöltésre  váró doboz és azokat előre meghatározott darabszámú termékkel tölti fel, majd a kész dobozt továbbítja a széllításhoz.

Kuapkok dobozba csomagolása

  • A "centrifugába" kerülő kupakok mennyisége
  • A kupakok számolása
  • Feltöltött doboz továbbítása

 

Ipari automatizálás

Galéria

EGYÉB REFERENCIÁK

Energia megtakarítás

Energia megtakarítás

Környezettudatos életmód a Gimnáziuman

Read more
Gépsor automatizálás

Gépsor automatizálás

Különböző típusú gépek szabályozása

Read more
Wellness központ nyaralóban

Wellness központ nyaralóban

Érintőképernyős szabályozhatóság

Read more