Intelligens vezérlés

Mire jó a vezérlés?

Az épületgépészet feladata, hogy biztosítsa Önnek az olyan ma már természetes komfortérzetet, mint az ivóvíz, szennyvíz elvezetés, kellemes hőmérséklet, megfelelő minőségű levegő….

Belegondolt már, hogy az autóba minek a klíma, az elektromosan állítható tükör, a GPS, a tempomat, az ülésfűtés…. Gondolta volna 10 évvel ezelőtt, hogy mennyi mindenre fogja majd használni mobil telefonját?

 Intelligens?

Manapság egyre többször tapasztaljuk, hogy olyan tárgyak vesznek körül minket, amiket “okos” vagy “intelligens” jelzővel használunk: okos telefon, intelligens gyurma,  intelligens óra, okos karkötő…

Mit jelent az intelligens vezérlés?

Az épületekben található különböző gépészeti rendszerek működésének egységes irányítása, ellenőrzése, szabályozása. Többféle eszközből egy olyan egységet hoz létre, amely képes lesz optimálissá tenni az energia fogyasztását, biztosítani az Ön kényelmét.

A központi végrehajtó eszköz, az Ö által meghatározott feladatokat képes lesz automatikusan elvégezni. Olyan megoldást kínál Önnek, amihez nem kell személyesen jelen lennie, hanem bárhonnan elérhető. Például ha a hőmérséklet érzékelő változást tapasztal, ennek következtében indítja el az Ön otthonában a fűtést vagy kapcsolja le azt a kívánt hőmérséklet elérésekor. De szinte csak a fantáziánk szab határt azoknak a lehetőségeknek és együttes működtetésüknek, amire ma már lehetőség van.

Ha Ön már eldöntötte, hogy az egyszerű kapcsoló használatán, a kézi vezérlésen többre van igénye, ma már VAN!!!  más lehetősége. Ezek közül is talán legnépszerűbb, amikor a laptopon, tableten vagy okos telefonunkon keresztül tudja elérni és irányítani a vezérlést. Ez az ingyenes applikáció letöltése után, jól áttekinthető felületen nem okoz gondot a felhasználóknak.

Ipari környezet

Az ipari területeken nagyon komplex folyamatokat kell átgondolni. Meg kell határozni, hogy milyen részfeladatok automatizálhatók, majd a megfelelő optimális eszközök működését össze kell hangolni. Ezzel tervezhetőbb lesz a gazdaságosság, az Ön kiadása és bevétele. Ha a fenntartási költségei is csökkennek, ez komoly előnyt jelenthet a versenytársakkal szemben.

Vendéglátás célú épületek

Az ilyen épületekben ma már nem ritka az az igény, hogy szinte “láthatatlan” megoldások szolgálják ki az igényeket. Itt is szerepet játszik mind a két fő szempont: a költséghatékonyság, ami nagyobb nyereséggel kecsegtet és a kényelem. Ezen felül még sok felesleges időtöltéstől és értelmetlen munkától szabadulhat meg.

Iroda házak

A környezettudatosság, ma már mindenképp előnyére válik egy cégnek. A másik nem elhanyagolható szempont lehet a költséghatékonyság. A megfelelő vezérléssel lehetővé válik az épület gépészeti egységeinek összehangolt, programozott vagy a helyzethez igazodó működtetése. Olyan funkciók, mint klíma vezérlés vagy akár az árnyékoló vezérlés.

Magáncélú ingatlanok

Az internet hatalmas robbanást jelentett az utóbbi évtizedben. Többek között lehetővé tette Ön számára, hogy a gépészeti eszközök, rendszerek “kommunikáljanak” egymással, külső beavatkozás nélkül. Így tervezhetőbbé válnak kiadásai és céltudatosabb lehet az energia fogyasztásban is. A rendszer programozhatósága magasabb szintre emeli az Ön otthona által elvárható kényelmet. Amennyiben több rendszert is szeretne összehangoltan működtetni, elkerülhetetlen a vezérlő egység alkalmazása.